Dokkum tulpenstad

Dokkum, 19 november 2012

Dokkum wordt deze lente weer een prachtige tulpenstad. Op het bolwerk worden maarliefst 240.000 tulpen in 30 verschillende soorten geplant. Naast de Floriade in Venlo is Dokkum uniek met zo veel tulpen! Woensdag 21 november om 16.00 uur biedt Corinna Scharringhausen, directrice van ASN Installaties, de eerste tulp aan wethouder Pytsje de Graaf van de gemeente Dongeradeel. Deze feestelijke gebeurtenis zal plaatsvinden bij de Bonifatiuskapel in Dokkum.

Adopteer een tulp!

De regio Noordoost Friesland heeft nieuwe impulsen nodig. Nieuwe energie en enthousiaste initiatieven. Regiobedrijf ASN Installaties wil hier graag een bijdrage aanleveren. Daarom geeft ASN Installaties de regio nieuwe energie door 240.000 fleurige tulpen te schenken aan de gemeente Dongeradeel. De bollen worden geplant in samenwerking met de afdeling groen van de sociale werkplaats NEF. Wilt u Noordoost Friesland ook energie geven? Doe dan met ASN Installaties mee! U sponsort al 10 tulpenbollen voor € 7,50. Als dank hiervoor ontvangt u een unieke Dokkum Tulpenstad ansichtkaartenset!

Dokkum Tulpenstad Wedstrijd

Scholen uit de gemeente Dongeradeel doen mee aan de Dokkum Tulpenstad Wedstrijd. Kinderen van groep 7/8 van de basisscholen hebben prachtige ontwerpen gemaakt voor de tulpenbedden. Het thema is duurzaamheid. De drie winnende ontwerpen zijn: 1. CBS De Gearing uit Ee (tekenaar Eelke Veltman) 2. De Burgerschool uit Dokkum (tekenaar Rick Bergsma) en 3. CBS Eben Haezerschool uit Dokkum (tekenaar Jente). Allen hartelijk gefeliciteerd! Deze tekeningen worden daadwerkelijk op de bolwerken geplant.

Mooie wandelroute

In de lente zijn de prachtige tulpen te bewonderen en komen de verschillende afbeeldingen tevoorschijn. Er worden bovendien een aantal afbeeldingen gemaakt, waaronder de 3 winnaars van Dokkum Tulpenstad scholenwedstrijd. De tulpen nodigen uit tot een kleurrijke wandeling rond de prachtige historische bolwerken van Dokkum. De route gaat deze keer helemaal rondom de bolwerken en richting de Bonifatiusbron, met bedevaartsoord de Bonifatiuskapel.

Locatie: Bonifatiuskapel, Dokkum 

Datum: Woensdag 21 november om 16.00 uur