Stichting Dokkum Tulpenstad opgericht!

Dokkum, 25 februari 2013

Woensdagmiddag om 15.00 wordt Stichting Dokkum Tulpenstad opgericht onder toeziend oog van notaris Hellema bij verpleeghuis de Waadwente in Dokkum. De stichting bestaat uit voorzitter Pieter Braaksma, penningmeester Anton van der Aar en secretaris Koop Mulder. Binnen de nieuwe stichting is er nog een positie vacant. Voor de invulling hiervan wordt gezocht bij leden van de ondernemersvereniging Dokkum om zo meer draagvlak te creëren. 

Iedereen houdt van bloemen

Om iedereen de mogelijkheid te bieden om de kleurenpracht op het bolwerk te bewonderen, heeft het bestuur van de stichting besloten om ook verpleeghuis de Waadwente te laten genieten van de prachtige tulpen. Het bestuur geeft de bewoners van het verpleeghuis een aantal potten voorzien van tulpen. De bewoners kunnen zo het hele proces zien van de groei tot aan de bloei van de tulp.

Stichting Dokkum Tulpenstad

Op het bolwerk van Dokkum zijn maar liefst 240.000 tulpen in meer dan 30 verschillende soorten geplant. Dokkum is hierdoor de eerste stad in Nederland met een uniek aangeklede Tulpenbolwerk. In de lente zijn de prachtige tulpen te bewonderen. Er zijn bovendien een aantal afbeeldingen in tulpen gemaakt, waaronder de drie winnaars van de Dokkum Tulpenstad scholenwedstrijd. De tulpen nodigen uit tot een kleurrijke wandeling rond de prachtige historische bolwerken van Dokkum. De bewegwijzerde route gaat deze keer helemaal rondom de bolwerken en richting de Bonifatiusbron, met bedevaartsoord de Bonifatiuskapel.

Jaarlijks terugkerend evenement

Dokkum Tulpenstad heeft de potentie zich te ontwikkelen tot een jaarlijks terugkerend evenement. De tulpen beginnen in april te bloeien en zullen tot en met mei volop in bloei staan. Door samenwerking en betrokkenheid in de regio te stimuleren, kan de tulpenactie een vroegere start van het toeristenseizoen betekenen.