Dokkum opnieuw unieke tulpenstad!

Dokkum, 13 augustus 2012

Dokkum Tulpenstad krijgt een vervolg! Dit is besloten na het grote succes van Dokkum Tulpenstad deze lente. In het voorjaar van 2013 wordt het bolwerk van Dokkum weer een kleurenpracht, maar nu met nog veel meer verschillende soorten en maten tulpen. Maar liefst 240.000 tulpen sieren deze lente de prachtige historische bolwerken van Dokkum. Naast de Floriade in Venlo is Dokkum uniek met zo veel tulpen!

Nog meer tulpen

Vorig jaar zijn er ruim 72.000 tulpen geplant rond de bolwerken van Dokkum. Dit jaar gaan we er nog een groter spektakel van maken door maar liefst 240.000 tulpen te planten. In de lente zijn de prachtige tulpen te bewonderen en komen er verschillende afbeeldingen en patronen tevoorschijn. De tulpen nodigen uit tot een kleurrijke wandeling rond de prachtige historische bolwerken van Dokkum. De route gaat deze keer helemaal rondom de bolwerken en richting de Bonifatiusbron, met bedevaartsoord de Bonifatiuskapel. Om Dokkum nog meer als tulpenstad aan te kleden en daardoor nog aantrekkelijker voor de toerist, is het fijn dat ook de middenstand in Dokkum inhaakt op dit thema.

Dokkum Tulpenstad = Dokkum Toeristenstad

Dokkum kan meer en beter op de kaart gezet worden als toeristenstad, bootstad, Bonifatiusstad. Als stad waar iets gebeurt. De heer Pieter Braaksma heeft ooit het idee geopperd voor het planten van tulpen in de binnenstad van Dokkum. Directie van ASN Installaties heeft dit idee opgepikt en was hier direct enthousiast over. ASN Installaties heeft daarom de tulpenbollen volledig gesponsord en aangeboden aan de gemeente Dongeradeel. Hiermee wil ASN Installaties energie geven aan de stad en haar regionale betrokkenheid tonen. De bollen worden geplant in samenwerking met de afdeling groen van de sociale werkplaats NEF.

Ook de basisscholen kunnen meedoen!

Scholen uit de gemeente Dongeradeel werken ook mee aan Dokkum Tulpenstad. Kinderen van groep 7/8 van de basisscholen maken ontwerpen voor de tulpenbedden. We maken hier een spannende wedstrijd van. De thema’s voor de ontwerpen zijn energiebesparend en duurzaamheid. De drie winnende ontwerpen worden daadwerkelijk op de bolwerken geplant.

Foto’s van Dokkum Tulpenstad?

Heeft u mooie foto’s gemaakt van Dokkum Tulpenstad? Graag ontvangen wij uw foto’s zodat wij deze kunnen bundelen in een prachtige fotoreportage. U kunt uw foto’s sturen naar: l.bakker@asndokkum.nl t.a.v. Lilian Bakker of per post naar Birdaarderstraatweg 127, 9101 CZ, Dokkum.