Opening tulpenroute op 25 april

Op woensdagmiddag 25 april viert Stichting Dokkum Tulpenstad de opening van het Tulpenseizoen. De stichting zet de bloemetjes buiten tijdens de opening bij molen de Zeldenrust te Dokkum om 15:00. Wethouder Pytsje de Graaf verricht in samenwerking met gedeputeerde Klaas Kielstra en kinderburgemeester Aukje Miedema een eerste officiële handeling. Er zijn verschillende activiteiten tijdens de opening en er wordt aandacht besteed aan het belang van een bloeiende stad en lokale samenwerking.

In het jaar van de Kulturele Haadsted 2018 staat Dokkum in bloei met een fantastische tulpenroute langs 2250 vierkante meter bloemenpracht op en nabij de bolwerken. Door bijdragen van de gemeente Dongeradeel, Provincie Fryslân en diverse sponsoren is Stichting Dokkum Tulpenstad er in geslaagd in dit bijzondere jaar deze tulpenroute langs de bolwerken te verwezenlijken.

Stichting Dokkum Tulpenstad wil met de bloemenpracht bijdragen aan een verdere ontwikkeling van het toerisme en recreatie in Dokkum door, in tegenstelling tot voorgaande jaren, te kiezen voor een meerjarige bollenmix met een bloeiperiode van februari tot juni. Hierdoor kan met minimale bij-planting tot wel tien jaar van de bloemen worden genoten.

Iedereen is welkom om bij de opening aanwezig te zijn.